lauantaina, joulukuuta 03, 2011

Piparinmakuiset joulumuffinssit



Halusin leipoa jotain joulun makuista herkkua, mutta nopeasti. Muffinssit  on aika nopsia, mutta jotenkin takaraivossa kummiteli edelleen ne muutamat ei niin onnistuneet piparimuffinit. Kolmas kerta toden sanoo ja ihme kyllä, nämä ovat onnistuneet jo kaksi kertaa. Vaikka olenkin säätänyt omiani sekaan. 

Resepti on alunperin Kiia Rengon käsialaa ja bongattu Kodin Kuvalehden verkkosivuilta. 

Joulumuffinssit
10-12 kpl

2 dl tummaa siirappia (meillä 1,5 dl siirappia ja 0,5 dl hunajaa)
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g voita tai margariinia (meillä 180g)
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g valkosuklaata
1 dl rusinoita (meillä kuivattuja karpaloita)
½ dl maizenaa
1 tl soodaa

Koristeluun: tomusokeria tai tomusokeri-vesikuorrutus ja strösseleitä.

Mittaa siirappi ja mausteet teräskattilaan. Kiehauta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele rasva ja sulata kuumassa siirappiseoksessa. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä haaleaksi.

Sekoita kananmunat  haaleaan siirappi-rasvaseokseen. Yhdistä vehnäjauhot, rouhittu suklaa, rusinat (karpalot), maissijauhot ja sooda. Lisää taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin, jätä yläreunaan hitunen kohoamisvaraa.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria tai koristele muuten haluamallasi tavalla. Tarjoa glögin kanssa.

Vinkki! Soodan voi korvata leivinjauheella. Käytä tällöin 2 tl leivinjauhetta. Maizenan voi korvata perunajauhoilla.