tiistaina, tammikuuta 01, 2013

Jouluaattoyön makkaratalkoot

Toiset paistavat jouluaattoyönä kinkkua, meillä tehtiin makkaraa. Siihen tarvittiinkin neljän hengen tehotiimi: yksi käytti konetta, toinen työnsi massaa tuuttiin, kolmas sääti suolen kanssa ja neljäs valokuvasi. Koira lähinnä kerjäsi ja rouva äiti kannusti. Tiimin työtä edesauttoi myös ystävällinen lähikauppias, joka tilasi ja toimitti suolet ja possun läskit. Pupu löytyi omasta metsästä. Lisäksi prosessiin sisältyi paljon huonoa huumoria ja pientä henkistä tuskaa, koska tässä oltiin melkein ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Resepti ei onnistunut ihan täydellisesti. Mietin vielä, laitanko sen tänne vai en. Ja jos joku haluaa vinkata, että miten sen ilman menemisen suoleen voi välttää, niin olen kovin kiitollinen. Siis makkarasuoleen, ei muihin.

 Kas näin, pupumakkaraa jouluksi 2012:


 Jauha lihat kahteen kertaan. Ensin sillä isolla laatalla ja sitten pienellä.


 
 Asenna lihamyllyyn makkaraasutiin. Sujuttele suoli suuttimeen. 
Siansuoli oli yllättävän kestävä tuote.



Ready to rock!

Kas näin se käy, tiimityötä. Tavaraa tuuttiin ja makkaraa suoleen!


Panostin todella kauniisiin kertishanskoihin.

Sieltä sitä tulee. Niin on nättiä!


Valmista! Nämä vielä kuumaan kylpyyn ja sitten pannun kautta lautaselle.