tiistaina, toukokuuta 13, 2014

Kevään ensimmäinen raparperi



Raparperi on lähtenyt kasvuun tänä vuonna ihan ennätysmäisen aikaisin, huolimatta pienistä kylmistä jaksoista. Yleensä ensimmäiset mehukkaat varret ovat päätyneet piiraaseen tai paistokseen, mutta nyt yllätin itseni hillonkeittopuuhista.

Postiluukusta tupsahtaneesta Viini-lehdestä osui silmiin Teresa Välimäen Earl Grey-teellä maustettu raparperihillo. Kerrassaan ihanaa, toinen satsi on jo hellalla porisemassa!

RAPARPERI EARL GREY-HILLO

n. 5 dl raparperia paloiteltuna (kuori tarvittaessa)
0,5 dl vettä
1 rkl Earl Grey-teetä
1 vaniljatanko halkaistuna
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2,5 dl hillosokeria

Lisäksi:
Puhdas, noin 0,5 litran vetoinen puhdas purkki tai useampi pieni

Lusikoi tee teesihtiin tai haudutuspussiin ja laita kattilaan. (Kusmin teepussit ovat tässä näppäriä, kangaspussissa jo käyttövalmiita!) Lisää mukaan raparperipalat, halkaistu vaniljatanko, sitruunamehu ja ripaus suolaa

Kiehauta, lisää sitten mukaan hillosokeri koko ajan sekoittaen

Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kuori pois pinnalle muodostuva vaahto.

Poista teepussi tai sihti ja vaniljatangon palat. Anna hillon jäähtyä hieman.

Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä viileässä.

Nauti kypsän Brie-juuston (esim. Kolatun ihana Valma) kera. Sopii ihanasti myös jäätelölle, letuille tai kakun väliin. Ja tuskin aamupuurokaan tästä pahastuisi!